مخزن فایبرگلاس

تولید، توزیع و تامین انواع مخزن

فایبرگلاس

پایپ صنعت خاورمیانه بیش از 20 سال سابقه درخشان در زمینه های تامین و نصب انواع مخزن فایبرگلاس از مخزن فایبر گلاس استوانه ای و مکعبی و تانکری را در کارنامه خود دارد. پایپ صنعت در سراسر ایران مخزن کامپوزیت را توزیع می کند و حتی در دورترین شهر ایران مخزن متناسب با صنعت شما را در کوتاه ترین زمان ممکن، تحویل می دهد. تمام تلاش ما این است پروژه های شما در زمان مشخص، با کیفیت بالا و با پایین ترین قیمت در کل ایران انجام شود.

برای آگاهی از صفر تا 100 مخزن فایبرگلاس تا انتهای این مقاله با ما باشید.

مخزن فایبر گلاس

مخزن فایبرگلاس به مخزنی گفته می شود که دیواره هایی از جنس کامپوزیت دارد و از مواد فایبرگلاس با کیفیتی بسیار بالا طراحی و تولید می شود. مخزن کامپوزیت یا فایبرگلاس در صنایع مختلفی نظیر: نگه داری مواد سوختی مانند گازوئیل و بنزین، استفاده در صنایع آبکاری، صنایع دسته بندی و سورتینگ، صنایع نگه داری ترشیجات، صنایع بازیافت، ذخیره انواع سیالات، انتقال سیالات در سطح شهر و … می باشد. فایبرگلاس دارای عمری طولانی است و فاقد هرگونه آلودگی و ضرری برای انسانها و محیط  می باشد. مخزن هایی که از فایبرگلاس ساخته می شوند در برابر خوردگی و فرسایش از مقاومت بسیار بالایی برخودار هستند و ایمنی بسیار بالایی دارند و در مقابل آتش مقاومت بسیار بالایی دارند. 

به دلیل نیاز به محل مناسب ذخیره‌سازی مواد در کشاورزی و صنایع تجاری، مخزن فایبرگلاس به یک عنصر اصلی برای برطرف کردن این نیاز تبدیل شده است. محبوبیت روزافزون این نوع مخازن جای تعجب ندارد، چراکه تطبیق‌پذیری و طول عمر محصول خود گویای همه چیز است! اما چرا مخازن فایبرگلاس برای ذخیره‌سازی بهتر از مواد دیگر هستند؟ در این مقاله به معرفی مخزن فایبرگلاس، مزایا و معایب آن و مقایسه با دیگر مخازن پرداخته شده است.

اگر قصد مشاوره و راهنمایی در خصوص طراحی و ساخت مخازن فایبر گلاس با شرایط ویژه را دارید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما در تماس باشید یا می توانید با شماره تلفن 09129546702 تماس بگیرید

مخزن فایبرگلاس 1

فایبرگلاس چیست؟

فایبرگلاس یا Fiber Reinforced Plastic که به اختصار FRP نیز شناخته می‌شود، در دهه 1930 معرفی شد. از آن زمان، فایبرگلاس پس از جنگ جهانی دوم در صنعت هوافضا محبوب شد و به دلیل ترکیب منحصربه‌فردش که هم بسیار بادوام و هم سبک‌وزن بود، مورد توجه قرار گرفت. علاوه بر این خواص، فایبرگلاس در برابر خوردگی نیز بسیار مقاوم است، به همین دلیل به یک ماده با ارزش برای صنایع فاضلاب تبدیل شده است. امروزه استفاده از این متریال در ساخت مخزن فایبرگلاس نیز از محبوبیت گسترده‌ای برخوردار شده است.  فایبرگلاس با ترکیب موادی مانند رزین، الیاف شیشه، پلی استر، گاها ژلکت در دو نوع اصلی مخزن های GRP و SMC طراحی و تولید می شود. مخازن فایبرگلاس برای نگه داری و یا حمل آب های آشامیدنی، انواع سیالات بهداشتی و سیالات شیمیایی بکار برده می شود. مخزن های فایبرگلاس انواع مختلفی دارند که شامل پنلی، یکپارچه و مونتاژ شده در کارخانه ساخته می شوند. متریال فایبرگلاس خود زیر مجموعه کامپوزیت ترموست می باشد به همین دلیل به مخزن فایبرگلاس مخزن کامپوزیت هم می گویند.

کشاورزی، صنایع تجاری و سازمان‌های دولتی برای ذخیره، انتقال و استفاده از آب، کودها، آفت‌کش‌ها، نمک‌ها و غیره به مخازن وابسته هستند. اگرچه مخازن ساخته شده از رزین‌های پلاستیکی (مخزن‌های پلی اتیلن) مدت‌هاست که محبوبیت زیادی داشته‌اند، اما امروزه علاقه به مخازن ساخته شده از جنس فایبرگلاس در حال رشد است. این به این دلیل است که مخزن فایبرگلاس اغلب با دوام‌تر از مخزن پلی اتیلن هستند و همچنین دارای قابلیت های زیادی نظیر قابل تعمیر  بودن نیز هستند.

 

راه اندازی مخزن فایبرگلاس

مزایای مخزن فایبرگلاس

از مهمترین مزایای مخزن های فایبرگلاس توانایی مقاومت و تحمل دمای 70 الی 100 درجه سانتیگراد است. مخزن های پلی اتیلن در دماهای بالای 50 درجه در مدت زمان طولانی معمولا دچار تغییر شکل می شوند و توانایی تحمل این دما و دماهای بالاتر را در مدت زمان طولانی به هیچ عنوان ندارد و فایبرگلاس با مقاومت بی نظیر خود این دغدغه را برای خریداران رفع نموده است. مخزن های فلزی هم حتی با بکارگیری موادی مانند سندبلاست و رنگ های اپوسکی همچنان در برابر رطوبت و آب دچار زنگ زدگی می شوند و با مواد شیمیایی دچار خوردگی و واکنش می شوند. از دیگر مزایای بسیار علی مخازن فایبرگلاس نسبت به سایر متریال ها تعمیر و تغییر آسان آن است، تعمیر و یا تغییرات می تواند به دلایل مختلفی مانند تغییر ظرفیت مخزن در صورت نیاز باشد، این نیز از مزایای فوق العاده این مخازن می باشد. مخازن فایبرگلاس برای استفاده محیط هایی مانند موتورخانه ها، محیط های کارگاهی بسیار مناسب و کاربردی هستند. مخازن فایبرگلاس مزایای بی شماری دارند که در ادامه مهمترین موارد را ارائه نموده ایم.

  • مخزن فایبر گلاس نسبت به آب دریا، سیالات اسیدی و بازی قوی مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • دارای سطحی صاف و صیقلی است که به سادگی قابل نظافت و تمیز شدن میباشد و آلوگی ها را به خود جذب نمی کند.
  • دارای وزن سبکی است و برای استفاده مخزن های هوایی برای نگه داری آب و مایعات کارایی بسیار بالایی دارد.
  • دارای ظاهر زیبایی است.
  • مقاومت به تخریب آن در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد میباشد. 
  • برای مناطق صعب العبور گزینه مناسبی برای مخازن نگه داری آب می باشد.
  • کمترین نیاز به تعمیر و نگه داری.
  • مخزن فایبرگلاس یا مخزن کامپوزیت در تمامی فصول سال و نقاط جغرافیایی قابل اجرا می باشد.
  • دارای قیمت مناسبی است و نصب به مخازن گالوانیزه و بتنی بسیار مقرون به صرفه تر می باشند. 
  • به دلیل نوع متریال مخازن فایبرگلاس نور توانایی عبور از آن را ندارد.
  • سرعت نصب آن بسیار ساده و با سرعت بالایی قابل انجام است.
  • مخزن نگه داری مایعات به دلیل ضخامت یکسان پانل ها کاملا ضد جلبک می باشد.
  • دارای دوام و مقاومت شیمیایی و فیزیکی بسیار بالایی می باشد.
  • در صورت نیاز قابل جاجه جایی می باشد. 
  • دارای مجوز بهداشت برای نگه داری آب قابل شرب می باشد.
  • دارای بهترین گارانتی و خدمات فروش  از شرکت پایپ صنعت خاورمیانه می باشد(50 سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش)

معایب مخزن فایبرگلاس

مخزن فایبرگلاس نیز مانند هر نوع تجهیزات دیگری دارای معایبی است که به دلیل مزایای فوق العاده عالی که دارد، کارفرمایان و خریدارن از آنها چشم پوشی می کنند و باعث کاهش محبوبیت این نوع مخازن نشده اند. مخازن فایبرگلاس عموما برای نگه داری آب آشامیدنی و سیالات اسیدی و شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. مخزن هایی که به روش SMC ساخته می شوند بیشترین چالش ها را در مراحل طراحی تا بهره برداری دارا می باشد. بارزترین معایب مخازن فایبرگلاس عبارتند از:

  • برای رفع عیب مخازن فایبرگلاسی که به روش پنلی طراحی و ساخته می شوند در بخش زیرین خود سوراخی ایجاد شود و یا یکی از پنل ها دچار مشکل شود، لازم تمامی پنل های آن باز شوند.
  • برخی از سازه هایی که به روش SMC ساخته می شوند، دچار ترک می شوند و این ترک عموما در نقاطی است که پیچ و مهره ها قرار دارد که موجب می شود به مرور زمان مخزن دچار نشتی شود. 
  • قیمت مخزن فایبر گلاس نسبت به پلی اتیلن بیشتر می باشد. در عین حال نسبت به مخازن استیل دارای قیمت پایین تری است.
  • مخازن فایبرگلاس به صورت دفنی غیر قابل نصب هستند و همچنین در هنگام نصب دارای سازه نگهبان نمیباشند.
  • دارای قیمت بالا تری نسبت به پلی اتیلن است.
  • به دلیل اینکه ساختار مخازن فایبرگلاس به صورت کریستالی است، نسبت به اجسام نوک تیز بسیار حساس و آسیب پذیر است و این باید بسیار مورد توجه ویژه قرار بگیرد. 
  • مخازن پنلی برای نصب در زیر زمین مناسب نمی باشندو توصیه می شود از مخازن پنلی در این کاربری ها استفاده نشود.
  • برای مخازنی که قرار است در معرض مستقیم نور خورشید باشند و آب درون مخزن به مدت دو هفته گردش نداشته باشد، توصیه می شود از مخازن از نوع SMC استفاده شود. چرا که ممکن است در اثر تابش مستقیم نور خورشید با دمای بالا طعم و بوی رزین به داخل مخزن نفوذ کند.

نحوه ساخت مخازن فایبرگلاس

مخزن فایبرگلاس از زرین کت ژل و پارچه الیاف شیشه ای مصنوعی ساخته می شوند. این مخازن دارای سطحی تقویت شده هستند که از چگالی بسیار بالایی برخوردار است و در برابر خوردگی بسیار مقام است. مخزن های فایبرگلاس دارای وزن سبکی هستند و بر خلاف وزن سبک دارای استحکام فوق العاده بالایی می باشد. این نوع مخازن برای نگه داری، ذخیره و حمل آب بسیار مناسب و ایده آل می باشند. مخزن فایبرگلاس با ترکیب موادی مانند پلی استر، الیاف شیشه ای، گاها ژلکت، رزین تولید می شود و در دو دسته بندی مخزن جی آر پی و مخزن اس ام سی طراحی و تولید می شوند. 

مانند میلگردهایی که برای تقویت بتن استفاده می‌شود، مخازن پلاستیکی با لایه‌هایی از فایبرگلاس تقویت شده‌اند که دوام و استحکام مخزن را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. رزین مورد استفاده در تولید مخزن، به نوع موادی که مخزن برای ذخیره‌سازی آن استفاده می‌شود، بستگی دارد. مهم است که به کاربرد مخزن توجه داشته باشید، زیرا تمام رزین‌های فایبرگلاس یکسان ساخته نمی‌شوند. خواه مواد اسیدی، فاضلاب یا حتی کود را ذخیره می‌کنید، رزین را با هم مخلوط می‌کنیم تا با عملکرد پیشنهادی مخزن مطابقت داشته باشد تا از سازگاری رزین با محصول ذخیره شده اطمینان حاصل کنیم.

فایبرگلاس نوعی پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه است. پلاستیک تقویت شده مخزن فایبرگلاس برای ذخیره مواد شیمیایی، آب و اسید استفاده می‌شود. مخازن مواد مختلف برای اهداف مختلف در بازار موجود است. مخازن به طور کلی شامل مخزن فایبرگلاس ذخیره آب، مخزن فایبرگلاس ذخیره مواد شیمیایی و مخزن اسید است. مخازن در کارخانه تولید می‌شوند و به محل ارسال می‌شوند و با هزینه کمتر در زمان کمتری نصب می‌شود. مواد FRP به طور گسترده در کاربردهای مختلف صنعتی استفاده می‌شود مانند ذخیره‌سازی زیرزمینی تا مخازن فاضلاب. مخازن فایبرگلاس برای هر دو فضای داخلی و خارجی در دسترس هستند تأسیسات مخازن فایبرگلاس مزایای عمده‌ای نسبت به مواد تجاری دارند.

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، فایبرگلاس با وجود سبک‌وزن بودن، بسیار محکم است. سازندگان مخازن می‌توانند از این ویژگی فایبرگلاس برای تولید مخازن مستحکم و بادوام و در عین حال سبک استفاده کنند. جالب توجه است که فایبرگلاس تنها کسری (تقریباً یک چهارم یا یک پنجم) از چگالی فولاد کربنی یا فولاد سخت دارد، با این وجود، فایبرگلاس «مقاومت کششی» بیشتری در مقایسه با فولاد کربنی ارائه می‌دهد. یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی فایبرگلاس این است که در مقاومت در برابر خوردگی بسیار مؤثر است. به همین دلیل، مخزن فایبرگلاس، انتخاب خوبی برای نگهداری مواد خورنده هستند چراکه نگهداری مواد بسیار خورنده می‌تواند بسیار مشکل‌ساز باشد و مواد مخزن ذخیره‌سازی خود را تخریب کنند، بنابراین مقاومت در برابر خوردگی مخازن فایبرگلاس می‌تواند بسیار سودمند باشد.

فایبرگلاس در زیر مجموعه کامپوزیت ترموست قرار دارد بنابراین به آنها مخزن کامپوزیت هم گفته می شود. با ساختار سه بعدی که مخزن فایبر گلاس دارد که شامل رزین، الیاف شیشه ای، و چسپندگی بسیار بالای الیاف به رزین ساختار بسیار مستحکم و مقاومت بسیار بالای مخازن فایبرگلاس فراهم شده است. مخزن فایبر گلاس دارای سه لایه داخلی، لایه استحکام و لایه خارجی است و به صورت مخازن عمودی و یا افقی طراحی و ساخته می شوند.  به عنوان زیر مجموعه مخزن های کامپوزیت این مخازن جایگاه بسیار بالایی در صنایع آب و فاضلاب، صنایع مربوط به نگه داری انواع سیالات بازی و اسیدی، صنایع غذایی و … دارند.

بیشتر بخوانید: سپتیک تانک چیست؟ | چگونه کار می کند؟ | هزینه راه اندازی سپتیک تانک چقدر است؟ | زمان اجرای سپتیک تانک؟

انواع روش های تولید مخزن فایبرگلاس ذخیره و نگه داری آب 

هرکدام از روش هایی که در ادامه ذکر می شوند با توجه به کاربرد و ظرفیت مخرن فایبرگلاس در کارخانه های ساخت مخزن، دارای امتیازات ویژه ای می باشد. انواع روش های ساخت مخازن فایبرگلاس عبارتند از:

  • لایه گذاری دستی (Hand Lay UP)
  • رشته پیچی (Filament Winding)
  • فرایند قالب گیری گرم (SMC)
  • ترکیبی از سه مورد ذکر شده

کاربردهای مخازن فایبرگلاس

مخزن فایبرگلاس دارای قیمت بالاتری نسبت به مخازن پلی‌اتیلنی است، اما دارای مزایای بسیار زیادی است. برای مثال این نوع مخازن می‌توانند محصولات بیشتری را ذخیره کنند و این امر موجب صرفه‌جویی بسیار زیادی در هزینه ها خواهد شد. ظرفیت ذخیره‌سازی بیشتر به تولیدکنندگان این فرصت را می‌دهد که محصول را زمانی که هزینه‌ها پایین است خریداری کنند. به عنوان مثال، یک مزرعه غلات 1500 هکتاری که می‌تواند تا 80 هزار گالن کود در سال مصرف کند، اگر ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی داشته باشد، می‌تواند زمانی که قیمت‌ها در پایین‌ترین حد خود هستند، خرید عمده‌ای انجام دهد و در هزینه های خود صرفه‌جویی نماید.

در صورتی که مخازن فایبرگلاس به صورت کاملا استاندارد طراحی و ساخته شوند، دارای مقاومت دماییی بسیار عالی خواهند بود و همچنین مقاومت بالایی در مواجه با حلال ها خواند داشت. یکی از موارد مهم برای افزایش مقاومت فایبرگلاس انتخاب رزین مناسب است.

طراحی و تحلیل اینو نوع مخازن بر اساس ES4994 ، ASTM3299 ، ASME SEC  انجام می شود. ذکر این نکته ضروری است که در صورت نیاز می توان چند منبع را  به صورت سری به همدیگر وصل نموده و حجم بسیار بالایی از مخازن را تولید نمود و آنها را در مکان مورد نظر نگه داری نمایید. 

  • برای نگه داری گازوئیل
  • صنعت کشتی رانی
  • تصفیه و نگه داری آب و فاضلاب
  • صنایع آب کاری
  • ذخیره سیالات بیمارستانی و نگه داری آب بهداشتی
  • انتقال سیالات بین شهر ها
  • مخزن های جی آر پی برای تصفیه فاضلاب و پساب ها
  • صنایع رنگ سازی
  • جهت ذخیره ترکیبات متانول
  • صنایع دسته بندی و سورتینگ
  • ذخیره اتانول ترکیبی موتور
  • پردازش
  • ترمیم مخازن فلزی
  • صنایع بازیافت
  • ذخیره هر ترکیبی از بنزین، متانول، اتانول
  • نگه داری سوخت های اکسیژن شده موتور
  • ذخیره و نگه داری سیال اگزوز دیزل
  • نگه داری سوخت دیزلی
  • دخیره نفت سفید
  • ذخیره سوخت موشک
  • آب شرب
  • نگه داری ترشیجات
  • صنایع برقی مانند ساخت تابلو های برق از جنس فایبرگلاس
  • روغن موتور
  • ذخیره سوخت موتور مخلوط الکل با بنزین
  • AVG-Gas
  • صنایع تصفیه آب صنعتی(سختی گیر و فیلتر شنی)
  • و…
مخازن کنار همدیگر

با این حال، با گسترش فعالیت کشاورزان و نیاز به خرید و ذخیره مقادیر بیشتری کود مایع در مزرعه، علاقه به مخازن فایبرگلاس تجدید شده است.

نوسان قیمت کود و در دسترس بودن محصول دو دلیل تأثیرگذار بر روند نگهداری بیشتر محصول در مزرعه است. داشتن موجودی در دسترس و آماده برای استفاده در زمان مناسب، عامل مؤثر دیگری است. امروزه تولیدکنندگان برای استفاده از محصولات خود مجهزتر هستند و زمانی که قیمت‌ کود و مواد شیمیایی پایین است، می‌توانند هزینه‌های ورودی خود را در اسرع وقت تعیین کنند. مانند هر کالایی، کمترین قیمت معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که محصول کمترین تقاضا را داشته باشد، اما قابلیت ذخیره‌سازی می‌تواند فرصت مناسبی را برای تولیدکنندگان فراهم کند. این فقط کشاورزان نیستند که به مخازن فایبرگلاس علاقه دارند. به دلایل بسیار زیادی، برخی از شرکت‌های کاربردی تجاری از حمل آفت‌کش‌ها در مخازن پلی‌اتیلنی بزرگ در کامیون‌ها و تریلرهای خود به مخازن فایبرگلاس کوچک‌تر و بادوام‌تر روی آورده‌اند.

شرکت‌ها اغلب مخازن پلی‌اتیلنی را که دارای 500 تا 1000 گالن محصول کاربردی هستند با مخزن فایبرگلاس که 100 تا 500 گالن را در خود جای می‌دهند جایگزین می‌کنند. حمل محصول کمتر بر روی کامیون به این معنی است که امکان هرگونه ریزش بسیار کمتر است و درنتیجه  راحت‌تر قابل کنترل است. در دراز مدت، این می‌تواند به معنای آلودگی کمتر، مشکلات کمتر، هزینه‌های پاک‌سازی محیطی و حتی دردسر کمتر باشد.  مخازن فایبرگلاس به طور گسترده در صنعت نفت، مواد شیمیایی، معدن، نیرو، نیروی دریایی، حمل و نقل، تصفیه آب و فاضلاب، محصول برج خنک‌کننده، آبزی‌پروری استفاده می‌شوند.

تفاوت مخزن فایبر گلاس و پلی اتیلن

اولی تفاوت عمده مخزن فایبرگلاس و مخزن پلی اتیلن در حوزه قیمت آنها می باشد. قیمت و سرمایه لازم برای سفارش و خرید مخزن فایبر گلاس حدود 5 برابر بیشتر از مخزن پلی اتیلن می باشد. مخازن فایبرگلاس به صورت پنلی و دمونتاژ در کارخانه ها می باشد و در مکانهایی بسیار بلند و یا موتورخانه ها نصب می شوند. مخزن نوع جی آر پی که یکی از دو نوع مخزن فایبر گلاس است، دارای خواص مکانیکی  و امکان ساخت برای استفاده در نیاز های خورنده و پنلی از مخازنی که از جنس پلی اتیلن می باشد بسیار کاربردی و مناسب تر است و از این نوع مخازن بسیار محبوب تر می باشد.

مخزن تحت فشار فایبرگلاس

مخزن های تحت فشار یا  Fiber Reinforced Polymer ) که به آنها به اختصار  FRP نیز گفته می شود و به معنی پلیمرهای تقویت شده به وسیله فیبر می باشد، برای نگه داری مواد و سیالات مختلفی استفاده می شوند. اف آر پی ها از دو بخش رزین و الیاف ( ماتریس و الیاف ) ساخته می شوند و این اجزاء موجب استفاده از مخزن های تحت فشار در کاربردهای مختلف و همچنین صنایع مختلفی شده است. البته بیشترین استفاده از این مواد در مقاوم نمودن انواع سازه ها برای تقویت کردن، بازسازی و ترمیم کردن، تقویت نمودن ساختمان های بتنی می باشد و در صنعت کامپوزیت برای ساختن قطعه های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. 

به طور کلی از ویژگیهای برتر فایبرگلاس می توان موارد زیر را ذکر نمود:

  • سطح صاف
  • عایق گرمایی بسیار عالی
  • وزن سبک
  • نفوذ پذیری
  • غیر سمی بودن
  • عمر بسیار طولانی 
  • غیر قابل تجزیه بودن در مدل های دفنی
  • مقاومت بالا در برابر فشار و خوردگی
  • استحکام بسیار بالا

مواردی که در بالا ذکر شد موجب شده که این متریال در انواع صنایع داروسازی، مواد شیمیایی، رزینها، تحقیقات علمی، رنگدانه ها، مصالح ساختمانی و … به صورت بسیار گسترده ای مورد استفاده قرار بگیرد. این متریال بسیار انعطاف پذیر است و برای کاربردهایی نظیر استفاده در صنایع آب و فاضلاب بسیار مورد استقبال و توجه پیمانکاران و کارفرمایان انواع پروژه ها قرار گرفته است.

انواع مخازن فایبرگلاس

مخزن فایبرگلاس یا مخزن کامپوزیت از نظر ظاهری در  سه دسته بندی کلی قرار دارند که عبارتند از :
  1. مخزن کامپوزیت استوانه ای
  2. مخزن کامپوزیت مکعبی
  3. مخزن کامپوزیت دفنی یا زیر زمینی

مخزن فایبرگلاس استوانه ای

مخزن فایبرگلاس استوانه ای برای انواع مختلفی از سیال هایی که PH آنها در محدوده 2 الی 12/5 می باشد، مورد استفاده قرار میگیرند. شایان ذکر است که اگر سیال مورد نظر کارفرمایان گرامی در این بازه قرار ندارد قبل از هر اقدامی در خصوص سفارش و خرید مخازن با کارشناسان متخصص پایپ صنعت خاورمیانه کسب مشاوره نمایند. مخزن کامپوزیت استوانه ای قابلیت این را دارد تا حجم 40 متر مکعب را پوشش دهد. کارفرمایان در صورتی که حجم بیشتری را در نظر دارند، با کارشناسان پایپ صنعت خاورمیانه در تماس باشند تا با توجه به نوع سیال و حجم مورد نظر بهترین گزینه ها و پیشنهادات را خدمت کارفرمایان و پیمانکاران پروژه ها ارائه نمایند. پارامتر دیگر درباره مخزن فایبرگلاس استوانه ای درباره بدنه و متریال مورد استفاده در بدنه می باشد. بدنه این مخازن با استفاده از روش فلامیت وایندینگ ساخته می شود و برای کپ ها استاندارد ترین روش یعنی قالب گیری بکار برده می شود. مخازن پایپ صنعت که طبق این روش ساخته می شوند قادر به تحمل فشار تا 30 بار خواهند بود و شرکت پایپ صنعت خاورمیانه این مخازن فایبرگلاس خود را حداقل به مدت یکسال گارانتی خواهد کرد.

مخزن فایبرگلاس مکعبی

از جدیدترین مدل های مخازن فایبرگلاس نوع مکعبی آن است که در حدود دو دهه است که وارد کشورمان شده اند. مخزن فایبرگلاس مکعبی برای نگه داری سیالاتی با PH متعادل مانند آب استفاده می شوند و می توانند حجم گسترده ای از سیالات را نگه داری و ذخیره نمایند. مخزن کامپوزیت مکعبی از دیواره هایی بسیار مستحکم از جنس کامپوزیت ساخته می شود که این دیواره ها به صورت پنلی در کنار یکدیگر قرار داده می شوند و حجم بسیار زیادی را برای نگه داری سیالات فراهم می کنند. این نوع مخازن بسیار ساده نصب می شوند، طول عمر بسیار بالایی دارند و در صورت نیاز قابلیت جابه جایی را نیز خواهند داشت و این مزایا به صورت کلی موجب بهینه بودن از نظر اقتصادی خواهد بود.

مخزن فایبرگلاس دفنی یا زیر زمینی

مخزن فایبرگلاس زیر زمینی دارای تنوع بسیار زیادی هستند و به همین دلیل در صنایع مختلفی استفاده می شوند. این مخازن از جنس فایبرگلاس غیر خورنده ساخته می شوند و دلیل استفاده از این نوع مخازن صرفه جویی در فضا می باشد. مهمترین استفاده این مخازن استفاده برای نگه داری آب قابل شرب، فاضلاب و stromwater می باشد. مدل مخزن فایبرگلاس دفنی این امکان را فراهم می کند که در ساختمان ها بتوان مقدار زیادی آب قابل شرب را ذخیره نمود.

ویژگی های فنی مخزن فایبرگلاس یا مخزن کامپوزیت

مخازن فایبرگلاس ویژگی های فنی و عمومی بسیار زیادی دارند که به افزایش تمایل خریداران و کارفرمایان پروژه ها انجامیده است. از مهمترین خصوصیات عمومی این مخازن می توان به مقاومت شیمیایی بسیار بالا، ضد UV بودن آنها، مقاومت دمایی بسیار عالی و هدایت گرمایی و الکتریکی بسیار پایین اشاره نمود و از ویژگی های فنی مخازن کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • این مخزن به دلیل متریال فایبرگلاس که دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی است و به صورت پیچش الیاف در فشارهای مختلف، استحکام بسیار بالایی دارد.
  • طراحی و ساخت مخزن فایبرگلاس در سایز و کلاس های مختلف طبق سفارش خریداران گرامی توسط شرکت پایپ صنعت خاورمیانه با گارانتی معتبر طراحی و تولید می شود. 
  • بخش هایی از مخزن فایبرگلاس که قسمت های اتصال نام دارند را می توان از فلنچ، رزوه و موادی از جنس فولاد، پلاستیک و کامپوزیت ساخت.
  • این متریال به دلیل ساخت توسط تکنولوژی های روز دنیا مانند تکنولوژی رشته پیچی بسیار شکیل و سبک تر می باشد.
  • به دلیل استفاده از لایه داخلی از جنس فایبرگلاس در سختی گیر و فیلتر شنی، مخزن در فشار های معکوس بسیار مقاوم و با دوام تر می باشد.

ویژگی های عمومی مخازن کامپوزیت

 

  • کاملا ضد اشعه یو وی می باشد. 
  • دارای مقاومت شیمیایی بسیار بالایی است
  • کاملا ضد خوردگی می باشد.
  • مقاومت دمایی بسیار بالایی دارد.
  • دارای هدایت گرمایی و الکتریکی بسیار کمی است.

مخازن فایبرگلاس را می‌توان در طیف وسیعی از اندازه‌ها و شکل‌ها ساخت و برای ذخیره ایمن آب و مواد شیمیایی بسیار ایده آل هستند و از نظر شکل ظاهری به انواع زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

      • مخزن فایبرگلاس کف صاف «Flat Bottom»

 متداول‌ترین مخازن مورد استفاده در صنعت، مخزن فایبرگلاس کف صاف هستند که مقرون به‌صرفه‌ترین راه برای نگهداری محصول هستند.

مخزن کف صاف
      • مخزن فایبرگلاس کف شیب‌دار  (Slope Bottom)

مخزن فایبرگلاس کف شیب‌دار اجازه تخلیه کامل مخزن را می‌دهد. به یک پد پشتیبانی نیاز دارد.

مخزن کف شیب دار
      • مخزن فایبرگلاس کف مخروطی «Cone Bottom»

 اگر تخلیه کامل مخزن مورد نیاز است، مخزن فایبرگلاس کف مخروطی بهترین راه حل را ارائه می‌دهد. این مخازن به یک پایه مخزن نیاز دارند.

مخزن کف مخروطی
      • مخزن فایبرگلاس کف بشقابی «Dish Bottom»

مخزن فایبرگلاس تقریباً زهکشی و تخلیه کامل را ارائه می‌دهند. مخازن کف بشقابی، زمانی که فشار سطح در خروجی مورد نیاز است، مقرون به‌صرفه‌ترین انتخاب هستند.

مخزن فایبرگلاس کف بشقابی
      • مخزن فایبرگلاس «Horizontal»

 مخزن فایبرگلاس افقی انتخابی عالی هستند زمانی که فضای کف مشکلی نیست و ارتفاع اتاق در حداقل است.

مخزن فایبر افقی
      • مخزن فایبرگلاس دوجداره «Double Wall»

مخزن فایبرگلاس دوجداره ایمنی و آرامش بیشتری را با قابلیت اطمینان بالا و تشخیص زودهنگام در صورت نشتی فراهم می‌کنند.

مخزن فایبرگلاس از نظر کاربرد به انواع زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • کشاورزی

همان‌طور که تغییرات آب و هوایی شروع به تأثیر بیشتر بر زندگی روزمره ما می‌کند، با صرفه‌جویی در آب در مناطق مستعد خشک‌سالی با مخازن آبیاری، می‌توانید آب موردنیاز را برای فصل‌هایی که باران نمی‌بارد، ذخیره کنید. با ذخیره آب باران می‌توانید محصول یا دام ارزشمند خود را نجات دهید. سیلوهای فولادی با مخازن فایبرگلاس جدید جایگزین می‌شوند که از نظر وزنی قوی‌تر هستند و برای زمین‌های مسطح روستایی که شرایط محیطی سخت‌تر است، مناسب‌تر هستند.

  • فراوری مواد غذایی

مخازن فایبرگلاس به طور خاص برای مواد کاربردی انتخابی با کارایی بالا طراحی می‌شوند. می‌توان با استفاده از رزین‌ها و مواد مورد تأیید FDA برای هر قطر و ظرفیت مخزن استفاده کرد.

  • ذخیره آب

مخازن ذخیره آب زیرزمینی و روی زمینی فایبرگلاس برای استفاده در جمع‌آوری آب باران، رواناب آب طوفان و سیستم‌های ذخیره‌سازی آب آشامیدنی و غیر آشامیدنی ارائه می‌شود. مخازن آب آشامیدنی مطابق با استانداردهای ASTM D3299 و AWWA با استفاده از رزین‌های تأییدشده NSF با بازدارنده‌های UV برای اطمینان از دوام ساخته‌شده‌اند و مخازن بالای زمین مطابق با مشخصات پوشش داده می‌شوند.

  • جمع‌آوری آب باران

چه در حال جمع‌آوری آب باران برای استفاده فوری یا ذخیره آن برای مدتی بعد باشید، آب جمع‌آوری‌شده کاربردهای زیادی دارد، از جمله در داخل، خارج از منزل و ذخیره‌سازی برای مواقع اضطراری آب. مخازن زیرزمینی و بالای زمینی آب باران در دسترس هستند و به صورت سفارشی برای نیازهای جمع‌آوری آب باران شما ساخته و نصب می‌شوند.

  • اطفاء حریق

با افزایش نگرانی‌ها در مورد کمبود آب در بسیاری از مناطق، شهرداری‌ها و مالکان تأسیسات همچنان به جستجوی راه‌هایی برای مدیریت بهتر منابع آب خود می‌پردازند. تطبیق‌پذیری مخازن فایبرگلاس آن‌ها را برای کاربردهای حفاظتی در برابر آتش تجاری ایده آل می‌کند زیرا می‌توان آن‌ها را برای استفاده دومنظوره طراحی کرد که نمونه معمول آن حفاظت در برابر آتش و همچنین آب آشامیدنی است.

  • ذخیره‌سازی فاضلاب

عملکرد بدون نشتی در هنگام ذخیره‌سازی فاضلاب ضروری است. مخازن ذخیره فاضلاب فایبرگلاس که تنها با استفاده از رزین مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده‌اند، با نفوذ و خروج تخریب نمی‌شوند و نسبت به گازهای فاضلاب واکنشی ندارند. مخازن فایبرگلاس با استحکام کششی و انعطاف‌پذیری بالا با گزینه‌های قابل تنظیم زیاد و حمل‌ونقل و نصب ساده، انتخاب آسانی برای ذخیره‌سازی فاضلاب هستند.

استفاده از فایبرگلاس برای ساخت مخزن نگه داری سیالات

 

مخازن نگه داری دارای جنس های مختلفی هستند. یکی از متداول ترین متریال ها برای ساخت مخازن نگه داری و ذخیره سیالات و مواد ، بتن می باشد که یکی از قدیمی ترین متریال ها در دنیا می باشد و سالهای زیادی است که از آن برای ساخت مخازن استفاده می شود. بتن محدودیت ها و معایب بسیار زیادی دارد که مهمترین آنها وزن بالا و خوردگی آن در برابر مواد مختلف اسیدی و شیمیایی است. بتن وزن بسیار بالایی دارد که موجب شده هزینه های حمل و نقل و نصب آن بسیار زیاد باشد. به دلیل هزینه بالای حمل و نقل معمولا مخازن بتنی در محل پروژه ساخته می شوند. یکی دیگر از معایب مخازن بتنی ترک خوردگی است که موجب به خطر افتادن کل سازه می شود. 

یکی دیگر از متریال ها برای ساخت مخازن استیل است. استیل نیز دارای معایب و محدودیت هایی است و در ساخت مخازن استیل خوردگی یکی از مسائل است که همواره موجب نگرانی است. برای مخازنی که به صورت زیر زمینی هستند و نیاز به روکش دارند هزینه ساخت مخازن استیل بسیار بالاتر است و در نگه داری طولانی مدت مخازن استیل نگرانی های زیادی همواره وجود دارد. استیل هم دارای وزن بالایی است و هزینه های حمل و نقل و نصب آن بسیار بالا است. 

فایبرگلاس علاوه بر اینکه هیچکدام از معایب استیل و بتن را ندارد برای نگه داری طیف وسیعی از سیالات شیمیایی و اسیدی مناسب و مقرون به صرفه است. برخی از کاربردهای فایبرگلاس عبارتند از:

  • کلر
  • اسید فسفریک
  • آمونیاک
  • فسفات های دیامونیوم
  • پتاسیم هیدروکسید
  • هیپوکلریت سدیم
  • اسید هیدروکلریک

 

الیاف-فایبر-گلاس

استفاده های مخزن فایبرگلاس برای نگه داری اسید:

 

نگه داری و ذخیره انواع سیالات اسیدی با ph های مختلف ، یکی از مهمترین کاربردهای مخازن فایبرگلاس GRP و FRP است. در نگه داری سیالات اسیدی دو عامل بسیار مهم وجود دارد به نام دما و دانسیته!

برای نگه داری و دخیره سیالات اسیدی که دانسیته آنها از 1.8 بالاتر نباشد از مخازن پلی اتیلن استفاده می شودو برای نگه داری و ذخیره سیالات اسیدی که دمای نگه داری آنها از 60 درجه سانتی گراد بیشتر نباشد نیز از مخازن پلی اتیلن با تعداد جداره و لایه های مختلف استفاده می شود و در صورتی که دمای پایدار سیال اسیدی از 60 درجه سانتی گراد بالاتر باشد، از مخازن فایبرگلاس برای ذخیره و نگه داری آنها استفاده می شود. یکی دیگر از مخازن برای نگه داری اسید ها، مخازن پروپیلن است که قابلیت نگه داری سیالات اسیدی را تا دمای 112 درجه سانتی گراد را دارا می باشد. 

مخزن کامپوزیت چیست؟

 

مخزن کامپوزیت که نامی دیگر برای مخزن فایبرگلاس است ، به صورت کلی همان مخزن فایبرگلاس می باشد که در دو نوع GRP و SMS ساخته می شود. مخزن کامپوزیت برای نگه داری مواد و سیالات شیمیایی، بهداشتی، خوراکی، آشامیدنی و … است که به صورت پیش ساخته است ک در محل پروژه مونتاژ خواهد شد. از مکان هایی که از مخازن کامپوزیت استفاده می کنند می توان به موتورخانه ها، پروژه های اداری، مسکونس، پشت بام بیمارستانها و … اشاره کرد.

 

مخزن کامپوزیت آب (GRP) ماژولار مکعبی

 

مخزن کامپوزت آب ماژولار مکعبی، با ساختاری ماژولار طراحی و ساخته می شود. ساختار ماژولار یعنی  اجزای اصلی پنل هایی با ابعاد یک الی دو متر هستند که ساخته می شوند و این پنل ها با توجه به استاندارهایی که برای آب بندی وجود دارد به یکدیگر متصل می شوند و در نهایت مخزن کامپوزیت ماژولار مکعبی را با حجم های مختلف تشکیل می دهند. مخزن های کامپوزیت آب آشامیدنی ماژولار مکعبی که با فاز تقویت کننده ( الیاف شیشه، فاز ماتریس از نوع پلی استر غیر اشباع و ساخت به روش SMC)ساخته می شوند. به این صورت که اول مواد اولیع SMC به شکل ورقه ساخته می شوند که به صورت رول های با عرض یک متر ساخته می شوند. 

 

مزایای مخزن کامپوزیت

 

معنی لغو کامپوزیت ترکیبی است و مخازن کامپوزیت از تکیب پلی اتیلن یا پلاستیک رزین ، پلی استر و … ساخته می شود. یکی از بهترین گزینه های برای نگه داری و ذخیره آب آشامیدنی و سیالات شیمیایی مخزن کامپوزیت می باشد. مخزن کاموزیت در دو نوع مخزن کامپوزیت FRP و GRP تقسیم بندی می شود. یکی از ایده آل ترین متریال ها برای نگه داری انواع روغن ها کامپوزیت است چرا که دارای وزن سبک، مقاوم، انعطاف پذیری بالا، مستحکم و کم هزینه است. از مهمترین مزایای کامپوزیت می توان به مزایای که در ادامه عنوان شده است اشاره نمود:

  • مستحکم و در مقابل بسیار سبک  
  • در مقابل خوردگی بسیار مقاوم
  • کاملا مقرون به صرفه و کم هزینه
  • دارای قابلیت تعمیر آسان و بروز رسانی در صورت نیاز
  • دارای مقاومت بسیار بالا
  • انعطاف پذیری بالا
  • دارای قابلیت نصب در محل

 

مخزن آب فایبر گلاس یا

مخزن SMC چیست؟ 

مخزن فایبرگلاس SMC یکی از انواع جدید این مخازن است که از پانل هایی با کیفیت بسیار بالا و طراحی خاص ساخته می شود. SMC که مخفف عبارت Glassfibre Reinforced Polyester می باشد که از نوعی پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس که مخلوطی از رزین پلی‌استر غیراشباع با مواد تقویت‌کننده، مواد پرکننده و الیاف شیشه می باشد. 

 

مخزن اس ام سی

مخزن آب SMC غیر سمی، بادوام، سبک‌وزن، مقاوم در برابر خوردگی و ظاهری تمیز است. در عین حال، نگهداری آن آسان است و عمر طولانی دارد. این مخزن به طور گسترده‌ای در ذخیره‌سازی آب در ساختمان‌های مسکونی، مدارس، هتل‌ها و غیره استفاده می‌شود. مخازن آب SMC هم برای تأمین آب خانگی و هم برای پزشکی و بهداشتی که نیاز به تأمین آب با کیفیت است استفاده می‌شود. هزینه مقرون به صرفه‌تر است و معمولاً می‌توان از آن برای بیش از 15 سال با نصب آسان مقطعی استفاده کرد. مخزن آب مقطعی GRP بیش از 20 سال توسعه یافته است و دارای طراحی بالغ، فناوری ساخت و سفارشی‌سازی است.

مخزن فایبرگلاس GRP 

GRP  که به معنی کامپوزیت فایبرگلاس است یک ماده است که دارای ویژگی هایی مانند استحکام بالا، وزن پایین، قوی، قیمت مناسب و … می باشد که در واقع یک ماتریس پلیمری است که با الیاف شیشیه تقویت شده است. این ماده در ساخت مخزن آب قابل شرب که به نام دیگر آن مخزن آب قابل شرب جی آر پی است بسیار رایج می باشد. این روش ساخت یکی از ایمن ترین و اقتصادی ترین روش ها برای ساخت منابع ذخیره آب می باشد. 

بیشتر بخوانید: برج خنک کننده چیست؟ | هزینه راه اندازی برج خنک کننده

مزایای مخازن SMC

  • دوام عالی: ویژگی‌های عالی مقاوم در برابر UV T مقاوم در برابر هوا، مقاوم در برابر خوردگی و مقاوم در برابر زنگ. انتخاب معقول مواد تضمین می‌کند که مخزن آب SMC بادوام است.
  • آب بندی کامل: واشرهای بین پانل‌ها، آب بندی کامل را تضمین می‌کنند.
  • سرعت بالا: دارای سرعت ساخت بالا تری نسبت به سازه های بتنی می باشد
  • طراحی ظرفیت منطقی: پانل‌های مختلف طراحی مخازن را با توجه به نیازهای خاص مشتری ممکن می‌سازد و دارای خاصیت ضد یو وی می باشد..
  • حمل و نقل آسان: به دلیل قابل پرتابل بودن به راحتی و سهولت قابل جابه جایی است.
  • نصب راحت: قطعات استاندارد برای نصب در محل استفاده می‌شود.
  • ظاهر مرتب: سطح مخزن آب SMC صاف و تمیز است. با مسدود کردن کامل نور خورشید، از تشکیل باکتری‌ها و جلبک‌ها جلوگیری می‌شود.
  • دارای تأییدیه بهداشتی غذایی: تمام پانل‌ها از موادی ساخته شده که مطابق با استانداردهای ملی است. لوازم داخلی و لوازم جانبی بیرونی هم از ذخیره آب آشامیدنی و هم ذخیره آب غیر آشامیدنی پشتیبانی می‌کنند و دارای قابلیت عدم ایجاد مواد سرطان زا می باشد..
  • هزینه پایین: دارای هزینه اجرایی بسیار پایین تری نسبت به مخزن پلی اتیلن و بتن می باشد. 
  • قابل جابجایی آسان : مخازن را می‌توان چندین بار جابجا کرد و دوباره سرهم کرد.
  • سازگاری خوب: سازگاری بسیار خوبی را با شرایط آب و هوایی مختبف دارا می باشد. 

مخازن آب SMC/GRP برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

  1. مخازن ذخیره آب آشامیدنی
  2. مخازن آبیاری کشاورزی
  3. سپتیک تانک و مخازن فاضلاب
  4. صنایع داروسازی
  5. مخازن تقطیر و فرآیند
  6. مخازن ذخیره آتش، مخازن تعادل استخر
  7. مخازن ذخیره آب گرم و مخازن ذخیره مواد شیمیایی
  8. مخازن برداشت آب باران، مخازن آب چاه، مخازن آب دریا
  9. مخازن آب اسمز معکوس (آب با رسانایی زیاد یا کم)
  10. مخازن فرآیند صنعتی، مخازن آب چیلر، مخازن آب برج خنک‌کننده

مزایای پنل های GRP تولید شده به روش SMC

تولید پنل های جی آر پی به روش SMC موجب انعطاف پذیری بالاتری می شود. 

دارای ترکیب رنگ های قابل تنظیم می باشد.

با این روش می توان بیشترین پیچیدگی های مهندسی را به کار برد.

در این روش می توان از گرما و فشار تنظیم شده برای یخ زدگی و فشرده سازی استفاده نمود.

پانل ها بسیار قوی و در عین حال سبک هستند و این روش وزن کلی مخزن را بسیار کاهش می دهد.

 

مزایای استفاده از پنل های جی آر پی پایپ صنعت

  • عایق حرارتی برجسته:

پانل عایق حرارتی با ساختار 3 لایه (پانل GRP + فوم PU + پوشش پلاستیکی) تغییر دما را در آب ذخیره شده به حداقل می رساند و از تراکم شبنم جلوگیری می کند.

  • ساخت آسان و سریع: 

پانل های جی آر پی پایپ صنعت بهره وری عملیاتی بسیار بالای در حمل و نقل ، نصب و راه اندازی در محل اجرای پروژه را دارا می باشند.

  • کیفیت قابل اعتماد در مقاومت و دوام:

یکی از بهترین مزایای پانل های جی آر پی پایپ صنعت دوام بالا، طراحی دقیق، مدیریت کیفیت محصولات، قدرت ساختار بسیار بالا و خواص بهداشتی محصولات است. در پایپ صنعت خاورمیانه ضریب ایمنی مخزن های فایبرگلاس ضمانت می شود. 

  • خواص بهداشتی:

مخازن فایبرگلاس پایپ صنعت خاورمیانه با مسدود کردن نور خورشید کاملا از رشد قارچ ها، باکتری ها و جلبک ها جلوگیری می کند و علاوه بر این تمامی پانل های GRP دارای بخش های تقویت کننده ، درز گیر و … با کارایی بهداشتی فوق العاده بالایی می باشند. 

  • عدم نشت آب:

تمامی بخش ها و اتصالات که مهمترین قسمت ها برای نشت آب می باشند با نواری از جنس فوم مهر و موم می شوند و در مبحث نشت آب غیر قابل نفوذ می باشند و همچنین در برابر هوا کاملا مقاوم می باشند.

 

پایپ صنعتی تولید کننده مخزن کامپوزیت

گروه پایپ صنعت خاورمیانه به عنوان یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان مخزن فایبرگلاس از جنس GRP از فرآیند Sheet Moulding Composite (SMC) برای تولید مخازن با کیفیت بالا استفاده می کند.برای داشتن اطلاعات بیشتر لازم است اطلاع داشته باشید که روند ساخت مخزن فایبرگلاس توسط این شرکت مستلزم انجام مواردی است که در ادامه ذکر نموده ایم:

  • مقدار مناسبی از شیشه فیبر باید روی صفحات پلاستیکی نازم قرار داده شود.
  • سپس باید در یک پرس قالب هیدرولیکی قرار داده شود.
  • برای یخ زدگی و فشرده سازی باید از گرما و فشار کاملا تنظیم شده ای استفاده کرد.
  • در حین گذراندن این فرایند تجهیزاتی مانند دنده و … شکل خواهند گرفت.
  • در مرحله بعدی فریم از دستگاه پرس خارج می شود و عملیات سرد نمودن آن آغاز می شود.
  • به فریم های GRP لایه هایی از رزین و کاتالیزور اضافه خواهد شد.
  • در نهایت یک پنل پیچیده با استحکام بالا ساخته می شود. 
  • این پنل را می توان در طرفین دریل کرد و یا با پیچ  و مهره به یکدیگر متصل نمود.
  • در نهایت مخزن جی آر پی ساخته می شود.

مزایای مخزن فایبرگلاس

مزایای استفاده از مخازن فایبرگلاس بسیار بیشتر از معایب آن است. اگرچه هزینه اولیه ساخت و نصب مخزن تقویت شده با فایبرگلاس بیشتر از مخازن پلی‌اتیلن، فولاد یا آلومینیوم است، اما دوام قابل توجه بیشتری از این مخازن خواهند داشت. چند دلیل بهتر بودن مخازن فایبرگلاس نسبت به دیگر مخازن عبارت‌اند از: مقاومت بالای آن‌ها در برابر دماهای بالا، تعمیر آن‌ها و قرار دادن آن‌ها در سرویس بسیار آسان‌تر است، شیرهای سنگین‌تری را می‌توان نصب کرد زیرا فایبرگلاس بسیار محکم‌تر از سایر مواد است و می‌توان آن‌ها را مطابق با پروژه شما سفارشی ساخت. سفارشی کردن مخزن تقویت شده با فایبرگلاس فرآیندی بسیار ساده‌تر است و برخی از سفارشی‌سازی‌ها عبارت‌اند از: نصب تجهیز لوازم جانبی به‌خوبی در هر نقطه از مخزن به‌جای نصب فقط در سطوح صاف، طراحی کف شیب‌دار داخلی برای اطمینان از زهکشی کامل، راه‌های دسترسی جانبی را می‌توان به سرعت نصب کرد تا امکان بررسی و دسترسی را آسان کرد و به معنای واقعی کلمه، هرآنچه را که بتوانید تصور کنید، می‌توان فایبرگلاس را متناسب با آن طراحی کرد.

امکان استفاده از مخزن تقویت شده فایبرگلاس تقریباً بی‌پایان است. مخازن فایبرگلاس بسیار سبک‌تر از همتایان فولادی یا بتنی خود هستند و همین امر عایق را بسیار آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند.

مزیت فوق‌العاده مفید در مورد مخازن فایبرگلاس این است که این مخازن را می‌توان کاملاً «ضد آب» ساخت. این به این دلیل است که سازندگان مخازن فایبرگلاس می‌توانند مخازنی را به نحوی ایجاد کنند که حاوی هیچ‌گونه اتصالی نباشد که مواد مایع بالقوه از آن نشت کند. مخازن فایبرگلاس می‌توانند فضای ذخیره‌سازی کاملاً ایمن را ارائه دهند. این بدان معناست که مواد موجود در مخازن فایبرگلاس در حین قرار گرفتن در مخزن بسیار کمتر احتمال دارد که آلوده شوند و همچنین احتمال نشت به بیرون از مخزن و تبدیل‌ شدن به یک آلاینده به خودی خود بسیار کمتر خواهد بود.

نصب و نگهداری مخازن فایبرگلاس نیز به‌طورکلی آسان‌تر است. استفاده از ماده‌ای به اندازه فایبرگلاس با این همه مزایا به معنای کاهش هزینه‌های نگهداری است! مخازن فایبرگلاس معمولاً سریع‌تر و راحت‌تر نصب می‌شوند، نه فقط به این دلیل که وزن کمتری نسبت به بسیاری از مخازن ذخیره‌سازی دیگر دارند. همچنین نگهداری از آن‌ها به طور کلی آسان‌تر است که واقعاً می‌تواند در طول زمان در قابلیت استفاده از یک مخزن تفاوت ایجاد کند. لایه رزین داخلی مخازن فایبرگلاس یک سطح صاف و شیشه‌ای را ارائه می‌دهد که زباله‌ها به‌راحتی نمی‌توانند به آن بچسبند. این می‌تواند تمیز نگه داشتن مخازن فایبرگلاس را بسیار آسان‌تر کند.

ویژگی های مخازن فایبرگلاس ماژولار

  • در صورت نیاز به سرعت و سادگی ظرفیت آن قابل افزایش یا کاهش می باشد. 
  • قابلیت طراحی و تولید بر اساس نیاز های کارفرما و مشتریان
  • دارای استحکام و دوام بسیار بالا
  • دارای طول عمر بالا
  • قابلیت نگه داری آسان
  • قابلیت تعمیر آسان
  • دارای ظاهر مناسب
  • با توجه به ماژولار بودن به سادگی قابل جابه جابی می باشد.
  • دارای قابلیت ذخیره سازی طولانی مدت آب در آن
  • قابل نصب در شرایط آب و هوایی مختلف می باشد.
ویژگیهای-مخزن-فایبر-گلاس

ویژگی‌های کلیدی مخزن فایبرگلاس

فایبرگلاس که با استفاده از مواد فایبرگلاس با کیفیت بالا ساخته می‌شود دارای مزایای زیر است:

  • ماندگاری طولانی:

مخازن فایبرگلاس کمتر تحت تأثیر شرایط آب و هوایی شدید قرار می‌گیرند، زیرا مخازن دارای ضریب انبساط بسیار پایینی هستند و به‌طور منحصر به ‌فردی برای تحمل شرایط آب و هوایی سخت آماده می‌شوند و از این رو در طبیعت بسیار بادوام هستند.

  • سبک‌وزن:

مخازن فایبرگلاس کاربرپسند، دارای وزن بسیار سبک و آسان برای جابجایی هستند. این ویژگی به ما امکان می‌دهد از قبل سیستم را در یک مرکز تولیدی با کیفیت کنترل شده بسازیم و بسته‌بندی کنیم.

  • تعمیر و نگهداری کمتر:

مخزن فایبرگلاس مقرون به صرفه هست همچنین تنها با بررسی منظم مخزن کمتر نیاز به تعمیر و هزینه نگهداری دارد.

  • مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی:

دلیل اصلی استفاده از جنس فایبرگلاس به دلیل مقاومت خوردگی ذاتی آن‌هاست. مخازن فایبرگلاس در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم هستند، بنابراین نیازی به رنگ‌آمیزی یا پوشش مجدد نیست.

  • عایق الکتریکی

مخازن فایبرگلاس عایق الکتریکی نیز است و گرما را هدایت نمی‌کند بنابراین برای استفاده در دماهای بالا نیز مناسب است.

مخازن آب فایبرگلاس

شاید بتوان گفت بیشترین کاربرد مخازن فایبرگلاس مربوط به ذخیره آب است. به این دلیل در ادامه بیشتر به این نوع مخازن خواهیم پرداخت.

بهترین ماده برای مخزن آب چیست؟

مواد مختلفی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای ساخت یک مخزن آب استفاده کرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. با این حال، فایبرگلاس بدون شک بهترین است.

تا کنون مخازن پلاستیکی آب برای ذخیره معمولاً به این دلیل که ارزان‌تر هستند رایج‌ترند، اگرچه از نظر دوام و طول عمر، نمی‌توانند با مخزن آب فایبرگلاس رقابت کنند.

همچنین ممکن است با بتن، فولاد کربنی و ترموپلاستیک در میان مواد دیگر مواجه شوید. با این حال، فایبرگلاس همیشه در صدر است؛ اما همه چیز به این بستگی دارد که از مخزن آب برای چه استفاده می‌کنید.

برای ذخیره آب آشامیدنی، هنگام استفاده از فایبرگلاس، باید اطمینان حاصل کنید که مستقیماً از بهترین تولیدکنندگان خریداری می‌کنید و اطمینان حاصل کنید که فرآیند نصب توسط متخصصان باتجربه نظارت می‌شود که نهایت دقت و توجه را نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: لوله کاروگیت چیست و کجا کاربرد دارد؟ | قیمت لوله های کاروگیت

مخازن آب فایبرگلاس چقدر عمر می‌کنند؟

سال رایج دیگر این است که مخزن آب فایبرگلاس چقدر دوام می‌آورد. انتخاب «بهترین» ماده برای مخزن آب بسیار مهم است، اگر می‌خواهید طول عمر را افزایش دهید.

طول عمر مخزن آب فایبرگلاس، بسیار شبیه به سایر مواد مورد استفاده، تا حد زیادی به سازنده بستگی دارد. به همین دلیل است که هنگام انجام تحقیقات خود باید به ویژه مراقب باشید. قبل از اینکه عجله کنید و اقدام به خرید کنید تا جایی که می‌توانید وقت خود را صرف مطالعه تولیدکنندگان مختلف کنید.

یک مخزن آب فایبرگلاس با کیفیت بالا که توسط بهترین‌ها ساخته شده است، باید حداقل 30 تا 40 سال عمر کند! با این فرض که از بهترین تکنیک‌های فایبرگلاس، رزین و ساخت و ساز استفاده می‌شود.

آیا مخازن آب فایبرگلاس ایمن هستند؟

سؤال رایجی که هنگام بحث در مورد مخازن آب مطرح می‌شود این است: «آیا مخازن آب فایبرگلاس ایمن هستند؟»

ذخیره آب آشامیدنی در مخزن فایبرگلاس یکی از تمیزترین، بهداشتی‌ترین و بدون آلودگی‌ترین راه‌حل‌های ذخیره‌سازی آب موجود است. مطمئناً مخازن آب فایبرگلاس با استفاده از رزین ساخته می‌شوند، اما این مخازن با استفاده از رزین‌هایی ساخته می‌شوند که کاملاً برای ذخیره یک ماده مایع خاص مطابقت دارند.

حجم مخزن ذخیره و نگه داری فایبرگلاس 

یکی از برجسته ترین سوالاتی که همواره در ذهن خریدران نقش بسته، این است که برای خرید مخزن کامپوزیت یا فایبرگلاس به چه ظرفیت و حجمی نیاز دارند. در ادامه این مطلب جداولی را که شامل ظرفیت های استاندارد برای بخش ها و صنایع مختلف از جمله بخش های مسکونی، اداری، بیمارستانها، ورزشگاه ها و … است ارائه نموده ایم.

ظفیت مخزن کامپوزیت مورد نیاز در یک شبانه روز (برای مجتمع ها و ساختمانهای مسکونی)

نام مکان ظرفیت آب مورد نیاز بر حسب لیتر

پانسیون ( هر نفر در شبانه روز)

120 الی 180

آپارتمان (هر نفر در شبانه روز)

150 الی 200

خانه های روستائی (هر نفر در شبانه روز)

80 الی 100

ساختمانهای مجردی (هر نفر در شبانه روز)

100 الی 150

منازل مسکونی یک یا دو طبقه شهری (هر نفر در شبانه روز)

200 الی 250

 

ظرفیت مخزن فایبر گلاس ذخیره آب بهداشتی در شبانه روز در یک دامداری

مکانظرفیت مورد نیاز(بر حسب لیتر)
گوسفند و بز هر راس در شبانه روز6 الی 8
طیور هر راس در شبانه روز 0.25 الی 0.15
اسب، قاطر ، گاو هر راس در شبانه روز 40 الی 50
 شستشوی گاو هر راس در هر بار شست و شو60 الی 100

 

حجم ذخیره آب مخزن کامپوزیت مورد نیاز  در ساختمانهای اداری و کارگری

در شبانه روز

نام مکان اندازه آب مورد نیاز بر حسب لیتر

رخت شوی خانه های سلف سرویس( هر مشتری هر بار شستشو)

100 الی 150

فروشگاه ها( هر کارمند در روز)

30 الی 40

رستوران های واقع در مراکز اداری و کارگری (هر نفر هر وعده غذا)

20 الی 30

ساختمانهای اداری( هر کارمند در روز)

20 الی 30

آرایشگاه های مردانه (هر صندلی در روز)

150 الی 250

رخت شوی خانه ها هر کیلو لباس

35 الی 45

رخت شوی خانه های سلف سرویس (هر مشتری هر بار شستشو)

100 الی 150

فروشگاه ها( هر کارمند در روز)

30 الی 40

کارواش هر ماشین

200 الی 250

آرایشگاه های زنانه هر صندلی در روز

400 الی 600

 

ظرفیت مخزن فایبرگلاس مورد نیاز برای  نگه داری آب  در تاسیسات برودتی در یک شبانه روز

 

مکان حجم آب مورد نیاز
برج خنک کن سیستم تراکمی هرتن برودتی در هر یک ساعت

7 الی 9

  ترمینال ها و فرودگاه ها بر اساس یک مسافر در شبانه روز

10 الی 15

برج خنک کن سیستم جذبی هرتن برودتی در هر یک ساعت14 الی 18

حجم مخزن ذخیره آب بهداشتی فایبرگلاس مورد نیاز در شبانه روز در بیمارستان ها و درمانگاه ها

ظرفیت آب مورد نیاز بر حسب لیتر

نام مکان
60 الی 120تمامی بیمارستان و درمانگاه ها برای هر کارمند و بیمار سرپایی در شبانه روز
300 الی 500تمامی بیمارستان های عمومی و درمانگاه ها برای هر تخت در شبانه روز
500 الی 900تمامی بیمارستان های خصوصی برای هر تخت در شبانه روز

ظرفیت مخزن کامپوزیت برای ذخیره آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در ساختمانهای آموزشی

نام مکان ظرفیت مورد نیاز بر حسب لیتر

مدارس و دانشگاه های شبانه روزی (هر محصل در شبانه روز)

250 الی 300

رستوران های واقع در مراکز آموزشی (هر نفر هر وعده غذا)

20 الی 30

مدارس و دانشگاه های بدون استادیوم ورزشی (هر محصل در روز)

30 الی 40

کارمندان مدارس و دانشگاه ها (هر کارمند در روز)

20 الی 30

مدارس و دانشگاه های با استادیوم ورزشی (هر محصل در روز)

50 الی 60

 

ظرفیت مخزن فایبرگلاس برای ذخیره آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در مراکز تفریحی و ورزشی

نام مکان

حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر

رستوران معمولی( هر وعده غذا برای یک نفر)30 الی 40
اردوگاه های توریستی( هر مسافر در شبانه روز)15 الی 30

رستوران لوکس (هر نفر یک وعده غذا)

40 الی 60

پارک های تفریحی واقع شده در خارج از شهر( هر نفر در شبانه روز)

15 الی 30

متل با رستوران(هر مسافر در شبانه روز)

120 الی 200

پارک های عمومی واقع شده در داخل شهر( هر نفر در شبانه روز)

10 الی 15

هتل های لوکس با رستوران( هر مسافر در شبانه روز)

250 الی 400

سینما و تئاتر (هر نفر هر سانس در روز)

4 الی 6

مسافرخانه ها و هتل های معمولی با رستوران( هر مسافر در شبانه روز)

150 الی 250
سینما هر اتومبیل (هر سانس در شب)10 الی 15

رستوران های مراکز توریستی و تفریحی( هر نفر هر وعده غذا)

20 الی 30
پلاژهای ساحلی (هر نفر هر بار استفاده در روز)40 الی 70

زمین های ورزشی و استخر( هر تماشاچی در روز)

1 الی 2

زمین های ورزشی با دوش و استخر( هر نفر هر بار استفاده در روز)

30 الی 60

 

حجم مخزن فایبرگلاس نگهداری آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در آبیاری و شستشو

 نام مکانظرفیت آب مورد نیاز بر حسب لیتر

باغچه خانه ها، پارکها با چمن کاری کم (هر متر مربع فضای سبز در روز)

2 الی 6

باغچه خانه ها، پارکها با چمن کاری زیاد( هر متر مربع فضای سبز در روز)

7 الی 10

باغها هر مترمربع در روز 2 – 4 شستشوی خیابان  پیاده رو هر متر مربع در روز

1 الی 1.5

باغچه خانه ها، پارکها با چمن کاری متوسط (هر متر مربع فضای سبز در روز)

5 الی 8

الزامات عمومی مخزن های کامپوزیت

  • طراحی، ساخت و اجرای مخزن کامپوزیت باید طبق جدید ترین نسخه قوانین، ضوابط، معیارهای طرح و محاسبه مخزن های آب که در تشریه 123 سازمان برنامهو بودجه دج شده است انجام پذیرد.
  • مخزن کامپوزیت باید دارای دریچه قابل باز شدن و بسته شدن برای بازدید و همچنین آدم رو باشد.
  • آب بندی های مخازن کامپوزیت بسیار اهمیت دارد و نباید کوچکترین نشتی در محل اتصالات وجود داشته باشد.
  • بر روی جداره مخزن کامپوزیت باید لوله های دو سر فلنج برای اتصال لوله های ورودی و خروجی، سر ریز و تخلیه نصب شده باشد.
  • امکان نصب قفل و نردبان برای دسترسی به داخل مخزن در صورت نیاز را داشته باشد.
  • نور نباید به داخل مخزن نفوذ کند و به همین جهت طراحی جداره ها بسیار مهم است و باید به طور کامل جلوی نور گرفته شود.
  • مخزن کامپوزیت باید به گیج آب نما برای کنترل سطح آب و سیالات داخل مخزن، مجهز باشد.
  • مخزن کامپوزیت باید دارای دریچه های تهویه  بر اساس استاندارد های درج شده باشد. 
  • آب بندی سقف نیز یکی از مهمترین بخش ها می باشد، سقف باید به گونه ای آب بندی شود که امکان نفوذ مایعات خارجی به داخل مخزن وجود نداشته باشد.

قیمت مخزن کامپوزیت و عوامل مهم و موثر در قیمت

اولین پارامتری که در اولین نگاه تصور می شود مهمترین پارامتر در تعیین قیمت مخازن فایبرگلاس است حجم و ظرفیت مخزن می باشد ولی به صورت تخصصی پارامتر های بیشتری در تعیین قیمت مخازن کامپوزیت تاثیر گذار هستند. قیمت مخازن فایبرگلاس با توجه با پارامترهایی نظیر ظرفیت مخرن، نوع سیال، شکل ظاهری و هندسی مخزن، نحوه طراحی و ساخت، محل تولیدريال درجه حرارت عملیاتی و محاسباتی تعیین خواهد شد. 

  • یکپارچه بودن یا پنلی بودن محصول
  • SMC یا GRP بودن مخزن
  • ظرفیت مورد نیاز
  • دفنی یا غیر دفنی بودن
  • ابعاد مخزن کامپوزیت
  • استاندارد طراحی ساخت

از مهمترین و اصلی ترین پارامتر ها در طراحی و ساخت و موثر بر قیمت مخازن کامپوزیت می باشند. برخی از این پارامتر ها به صورت اتوماتیک با توجه به ظرفیت مخزن و یا محل قرار گیری آن وابسته هستند و کارفرما نقشی در تعیین و تغییر آنها نخواهد داشت برای مثال در صورتی که ظرفیت مخزن فایبرگلاس زیاد باشد باید مخرن به صورت پنلی ساخته شود و در محل پروژه مونتاژ شود. 

برای استعلام قیمت مخازن فایبرگلاس می توانید با کارشناسان پایپ صنعت تماس حاصل نمایید و بعد از دریافت اطلاعات لازم و انجام کارشناسی لازم بهترین قیمت به شما پیشنهاد می شود.

جهت استعلام قیمت مخزن فایبرگلاس با کارشناسان واحد سیالات ناب زیست تماس بگیرید تا بعد از انجام کارشناسی لازم نسبت به ارائه بهترین پیشنهاد قیمت اقدام گردد.

تاثیر نوع فرایند ساخت بر روی قیمت مخزن کامپوزیت

در ساخت مخازن فایبر گلاس روش های مختلفی وجود دارد که در بخش های قبل تر به آنها اشاره شده است. یکی ار گرانترین روش های تولید مخزن کامپوزیت روش رشته پیچی است. کم هزینه ترین و ارزانترین روش نیز روش لایه گذاری دستی می باشد. البته روش لایه گذاری دستی دارای ضعفهایی نسبت به روش های دیگر است. به طور کلی با افزایش ظرفیت مخزن قیمت آن با توجه به استاندارد های ویژه کاهش پیدا می کند و در صورتی که ارتفاع مخزن کم باشد نیز کمک بسیار زیادی در کاهش قیمت نهایی خواهد شد. 

 

تولید کننده مخزن فایبرگلاس

پایپ صنعت خاورمیانه یکی از تولید کننده گان و سازندگان بزرگ و معتبر مخزن کامپوزیت و فایبرگلاس در سراسر ایران و خاورمیانه می باشد. گروه صنعتی پایپ صنعت با بیش از دو دهه فعالیت و سابقه در زمینه طراحی، ساخت و اجرای پروژه های مختلف اعم از مخازن فایبرگلاس دستی، مخازن GRP و GFRP امروزه گرداننده یکی از بزرگترین و معتبرترین کارخانه های تولید مخازن فایبرگلاس است.

تولید-کننده-مخزن-فایبر-گلاس
مشاوره و راهنمایی 02191014899
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت